Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az étkezési búza minőségi paraméterei

 

 

 

 

 

Az étkezési búza minőségi követelményei:

 

 

 

 

 

Minőségi jellemzők

Javító búza

Malmi

I. búza

II. búza

III. búza

Hektolitertömeg min. kg/hl

78

76

72

Nedvességtartalom max. m/m%

14,5

Keveréktartalom max. m/m%

2,0

Ezen felül:

Káros keverék max. m/m%

0,5

Könnyű keverék max. m/m%

0,5

Keveréktartalmon felül megengedett

Törött szem max. m/m%

2,0

6,0

Csírázott szem max. m/m%

5,0

Rozs max. m/m%

3,0

Csökkent értékű búzaszem max. m/m%

2,0

Poloska által szúrt szem max. db %

-

2,0

4,0

Sütőipari értékcsoport legalább* 

A

B1

B2

-

Nedves sikér mennyisége min. m/m%

34

30

28

26

Nedves sikér terülése mm/h

2-5

3-8

-

Esésszám min. s

300

250

230

220

Nyersfehérje tartalom min. m/m%

12,5

12,0

11,5

Szedimentációs érték min. ml

35

30

 

Állati kártevők és maradványok

Nem tartalmazhat

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------